Goede Doel

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van AZ. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald.

Wat doet Spieren voor Spieren?
Ze financieren wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen en naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.
Ook ondersteunen en verbeteren ze van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen door middel van financiering van het Spieren voor Spieren Kindercentrum  van het UMC in Utrecht en de expertisecentra.
Concrete hulp door Spieren voor Spieren zijn bijvoorbeeld: individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen en het organiseren van momenten die geluk brengen aan kinderen met een spierziekte.
Daarnaast werkt Spieren voor Spieren samen binnen het ‘spierziekte veld’ met andere fondsen, patiënt verenigingen en de (universitair) medische centra aangaan en bevorderen.
Tenslotte zet Spieren voor Spieren zich actief in als het gaat om bewustwording creëren en voorlichting geven over spierziekten bij kinderen.

Lees hier meer over Spieren voor Spieren